Методична робота з вихователями ЗДО

Пріоритетним напрямком модернізації освіти є виховання особистості, яка прагне до максимальної реалізації своїх можливостей, відкритої для сприйняття нового досвіду, здатної на усвідомлений та відповідальний вибір у різних життєвих ситуаціях.
Для вирішення цього завдання важливо навчити дошкільника вирішувати мовними засобами ті чи інші комунікативні завдання в різних сферах і ситуаціях спілкування.
18 та 19 листопада КУ «Глибоцький ЦПРПП» в онлайн-режимі зібрав спільноту педагогів ЗДО з Глибоцької ТГ, Карапчівської ТГ, Сучевенської ТГ, Волоківської ТГ, Чагорської ТГ, Тереблеченської ТГ, Кам’янецької ТГ, Тарашанської ТГ на платформі ZOOM.
Тема онлайн-семінар була присвячена застосуванню технології фокусного навчання під час організації пізнавальної та мовленнєвої роботи з дітьми старшого дошкільного віку.
Педагоги дізнались як використовувати сюжетні плакати як засіб соціалізації та стимуляції комунікативної діяльності старших дошкільників за авторською технологією фокусного навчання А.Богуш та Н.Гавриш, що забезпечує можливість коригування сприйняття змісту картини/плакату залежно від заданої точки уваги, сформульованої ідеї.
Учасникам сподобалося бути у ролі дітей і вести активний діалог. Більшість вихователів відзначили, що отримана інформація та вміння є корисними, мають практичне спрямування у роботі із старшими дошкільниками.

708 переглядів

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: